כורכום הוא תבלין נפוץ מאוד בעולם ובעיקר בהודו בה צורכים ממנו כמויות אדירות במגוון תבשילים ומאכלים. שורש כורכום משמש לבישול מרקים, תבשילים וגם ברפואה ההודית העתיקה. למרות הזיהום הכבד בערים הגדולות בהודו, שיעורי התחלואה במגוון מחלות דלקתיות וסרטן נמוכות משמעותית מהממוצע בעולם המערבי. מחקרים חדשים בתחום מגלים שהצריכה המרובה של תבלין הכורכום היא הסיבה לכך.
אז מה הם הסגולות הרפואיות בתבלין הכורכום?
החומר הפעיל בשורש הכורכון נקרא "כורכומין", הוא מה שנותן לתבלין את צבעו הצהוב עז והוא חומר אנטי דלקתי ואנטי בקטריאלי עוצמתי במיוחד. מחקרים על שורש הכורכום מצאו שהוא שימש את התרבות ההודית לטיפול באקנה, בגלל היכולות האנטי דלקתיות שלו, בדלקות מפרקים, לחץ דם גבוה, בעיות לב ואף בטיפול בכאבי מחזור. כורכומין לא נספג טוב בגוף ולכן יש לצרוך חומר פעיל נוסף בשם "פיפרין" שהוא החומר הפעיל בתבלין הפלפל על מנת לשפר את הספיגה.
למי מומלץ לשקול לצורך כדורי כורכום
- אנשים הסובלים מלחץ דם גבוה
- אנשים הסובלים מבעיות לבביות
- אנשים הסובלים מדלקת מפרקים
- אנשים הסבולים מדלקות הנובעות מפעילות גופנית
- נשים הסובלות מכאבי מחזור (תסמונת קדם וסתית)
- אנשים הסובלים מסרטן
מה חשוב לדעת לפני שרוכשים כדורי כורכומין?
לפני שרוכשים כדורי כורכום חשוב לדעת מספר עובדות חשובות על מנת לוודא שרכשתם כדורי כורכומין איכותיים ויעילים. יצרני תוספי תזונה רבים מערבבים חומרי גלם שונים ומנצלים את חוסר הידע של הצרכן על מנת לייצר מוצר זול יותר ולמקסם רווחים. הצרכן נפגע כי הוא רוכש מוצר לא איכותי ועם חומרי גלם לא איכותיים.
ישנם שני חומרי הגלם העיקריים המשמשים את היצרנים בייצור מוצרי כורכומין:
- שורש כורכום: שורש כורכום טחון. לרוב מכיל בין 1%-2% כורכומין.
- מיצוי כורכומין: כורכומין מבודד במיצוי מיוחד, מכיל 80%-95% כורכומין טהור. חומר הגלם האיכותי יותר נקרא C3.
לפני שאתם רוכשים תוסף כורכומין חשוב לבדוק טוב את תוית המוצר, אל תתפשרו על פחות מהטוב ביותר כי לגוף קשה מאוד לספוג כורכומין ולכן חשוב לבחור במוצר המכיל רק כורכומין טהור ורצוי מחומר הגלם C3, המגיע מהמפעל הגדול בעולם לייצור כורכומין. המחקרים הגדולים ביותר נעשו על חומר הגלם C3 המפורסם ובעל הפטנט. חשוב מאוד שבנוסף לכורכומין C3, יהיה גם חומר פעיל נוסף בשם "פיפרין" המשפר את הספיגה של הכורכומין בגוף בעשרות אחוזים.